15
OCT
2018

EverGreene Jewelers

Dramatic Transformation – EverGreene Jewelers

Inviting | Refined | Refreshed

 

The Challenge:

Before

Before

The jewelry store is situated in a 100+ year old home and had not been updated since the mid-1970’s. It showed it’s age with dark carpeting, tired fixtures, and inconsistent lighting, an experience that did not elevate the  beauty of the jewelry in the store.  The refresh and upgrade was a necessity in every customer-facing area.


The Solution:

Perfectly situated with amazing potential, the goal for the redesign was to create a light, bright, and beautiful space that was welcoming to clients and provided them with an unforgettable experience. Driving drastic change, we created a space so the jewelry would shine!

We transformed every space with the customers experience in mind with:

  • All new lighting including chandeliers to create a wow factor and increase the level of sophistication
  • Installed new commercial grade carpet tiles with a subtle stria pattern to add soft movement
  • New updated chairs at custom heights for maximized viewing into display cases
  • Frosted glass with new logo images
  • Creation of an intimate ‘Diamond Room’ for jewelry showings
  • Removal of multiple display cabinets/cases and relocation of others to create private spaces that enhances customer’s experience
  • Updated jewelry cases to improve the lightness and newness of the store
  • Freshly painted walls and pillars using a soft color palette
  • An inviting new entrance that generates a feeling of comfort and beauty
  • Elegant new décor and accessories to match the vision of the space

 

The Results: 

We transformed a 100+ year old home into a beautiful and welcoming jewelry store that radiates sophistication, elegance, and charm and matches the mission of the owners – to exceed their customers’ expectations in every facet of the business.

 

Project photography ©Spacecrafting

comment : Off